Brunkager

Ingredienser:
 

250 g smør
125 g sirup
250 g sukker
ca. 1/2 kg mel
2 tsk kanel
2 tsk nelliker
50 g sukat eller pomeransskal
100 g mandler
10 potaske

 

Fremgangsmåde:


Smørret varmes i en gryde sammen med sirup og sukker, det tages af ilden, og potasken, der er udrørt i ganske lidt vand, tilsættes og omrøres godt. Derefter kommes krydderierne i sammen med den finthakkede pomeransskal.

 

Når blandingen er lunken, tilsættes så meget mel, at dejen kan formes til 4 runde pølser, men først æltes den godt igennem på bordet.

Pølserne må ikke være for tykke.

 

De stilles 3-10 dage på et koldt sted, og skæres derefter med en virkelig skarp kniv eller prikkes ud med et glas, i uendelig tynde skiver.

 

Bages ved 200º i ca. 5 min.

 

Retur til julesmåkager

 

http://god-jul.dk