Mens vi venter

 

Juleclipart

Julegif

Julebilleder

Julesjov

Julemad

Julekager

Juleslik

Julespil

Julesange

Julehistorier

Juletraditioner

Diverse

 

Finskbrød.

ca. 120 stk.


Ingredienser:

 

500 gram hvedemel
400 gram smør

100 gram sukker
 1 æg til pensling
 50 gram mandler
 2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Bland sukker i og ælt dejen til en ensartet masse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den har en tykkelse på ca. 1 cm. Dejen pensles med sammen pisket æg og drysses med hakkede mandler og sukker.

Nu skæres dejen i strimler, ca. 2 cm brede og derefter i stykker, ca. 4 cm. lange - eventuelt på skrå. Kagerne lægges på en bageplade med bagepapir.

 

Bages på næst øverste rille i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 12 - 15 minutter.

 

Kagerne afkøles på en bagerist, og opbevares i en kagedåse.

 

Udskriftvenlig version

 

Retur til julesmåkager

©Webmaster: Susan & Neel Fast

 

eXTReMe Tracker