Mens vi venter

 

Juleclipart

Julegif

Julebilleder

Julesjov

Julemad

Julekager

Juleslik

Julespil

Julesange

Julehistorier

Juletraditioner

Diverse

 

Klejner.

Ingredienser:

 

200 g mel
65  g sukker
1½ tsk. stødt kardemomme
fintreven skal af 1 citron
½ tsk. bagepulver
50 g smør
1 æg
3 spsk. fløde
palmin til kogning

 

Fremgangsmåde:


Bland mel, sukker, kardemomme, citronskal og bagepulver og smuldr smørret heri.
Pisk fløde og æg sammen og rør det i blandingen.


Ælt dejen smidig og lad den hvile ½ time.
Del den så i 3-4 portioner, som rulles ud på et melet bord.


Skær dejen ud i 3 cm brede strimler og del så disse i 6-7 cm lange stykker. Giv dem et lille snit midtpå og træk den ene ende gennem hullet.
Varm palminen op så den syder omkring en tændstik.


Læg nu 3-4 klejner i, vend dem når de er gyldenbrune.


Efter kogning skal de dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

 

Udskriftvenlig version

 

Retur til julesmåkager

©Webmaster: Susan & Neel Fast

 

eXTReMe Tracker