Mens vi venter

 

Juleclipart

Julegif

Julebilleder

Julesjov

Julemad

Julekager

Juleslik

Julespil

Julesange

Julehistorier

Juletraditioner

Diverse

 

Klejner.

Ingredienser:

 

500 g mel (ca 8 ½ dl)
150 g smør eller magerine
reven skal af 1 citron (kan udelades)
175 g sukker (2 dl)
3 æg
3 spsk fløde

Til kogning:


Palmin, svinefedt eller olie

Fremgangsmåde:

 

Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt reven citronskal og sukker. Bland æg og fløde i og ælt hurtigt dejen sammen.


Læg den koldt mindst et par timer, men helst til næste dag.


Rul dejen ud og skær den i strimler på ca 3x10 cm med en klejnespore, lav en rids i midten på hver dejstrimmel.


Træk den ene ende igennem ridsen og form til klejner.


Varm fedtstoffet i en gryde, når den er varm, er du klar til at koge de bedste klejner.

 

Udskriftvenlig version

 

Retur til julesmåkager

 

Indsendt af: Robert fra Skagen. 

©Webmaster: Susan & Neel Fast

 

eXTReMe Tracker