Mens vi venter

 

Juleclipart

Julegif

Julebilleder

Julesjov

Julemad

Julekager

Juleslik

Julespil

Julesange

Julehistorier

Juletraditioner

Diverse

 

Pebernødder

Ingredienser:

 

125 g smør

125 g sukker

1 æg

3/4 tsk vanillesukker

1 tsk ingefær

1 knivspids kardemomme

1 knivspids hvid peber

300 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Først blander man smør og sukker og det røres godt sammen.

Tilsæt derefter ægget og rør det godt ind i smør-sukkerblandingen.

Derefter blander man mel med vanillesukker, ingefær, kardemomme og hvid peber.

Denne mel-krydderiblanding blandes i lidt efter lidt i smør-sukker-æggeblandingen, mens der røres.

Saml dejen og lad det evt hvile 1/2 time inden det rulles til finger tykke pølser og skæres ud i ca. 1 - 1 1/2 cm stykker. ( at trille dem til små kugler er frivilligt ).

Kom dem vilkårligt på en bageplade beklædt med bagepapir, fordi der er så mange, og bag dem ved 200º i ca. 12 -15 min. eller til de er lysebrune. '

Tag dem ud af ovnen og afkøl på en rist.

Lad dem blive helt kolde når de skal på dåse, ellers bliver de bløde.

Læg evt også et stykke køkkenrulle i bunden af dåsen, så de bliver ekstra sprøde. 

Indsendt af: Lise Jørgensen

Udskriftvenlig version

Retur til julesmåkager

©Webmaster: Susan & Neel Fast

 

eXTReMe Tracker